Waar kun je veilig "jagen"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

Ik heb op dit moment een loge hondje die graag achter verschillende vogels en konijnen aanjaagt, en zo nu en dan wat vangt O-). En met haar baas doet ze dat bij een veldje bij haar in de buurt (weet ook niet precies waar dat is..) En bij mij deed ze het laatst boven aan de dijk.. niet de veiligste plek zeg maar... dus nu vroeg ik me af, is er misschien ergens een kaart of een site ofzo.. waar veilige plekken opstaan waar ze gewoon kan jagen zeg maar..
Ik ga ook regelmatig met haar naar het Hitland, maar daar ben ik nog niet zoveel beestjes tegen gekomen, gelukkig heb ze eigenlijk toch liever levend dan dood... Maar ik heb gister wel gemerkt dat wanneer ze er gewoon al achteraan rent, ze heeft hem niet te pakken gekregen, dan is ze gewoon moe en voldaan.. Daarom vind ik het ook niet zo erg als ze soms ergens achteraan gaat, maaar op een veilige plek!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Is dat sowieso wel toegestaan?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Je mag niet jagen met je hond..je hond kan zelfs in beslag genomen worden ,als een boswachter dat ziet,of een hele mooie vette boete.
Je moet een vergunning hebben om zelf te mogen jagen,dus je hond mag dan nog steeds niet jagen,alleen de boel ophalen .

Heb je trouwens weleens gedacht aan de stress die dieren hebben als ze worden opgejaagd? Het lijkt niet erg en jouw hond heeft zijn pleziertje gehad,maar jouw hond is vaak niet de enige hond die dat beest op jaagt.

Je kan ook met haar samenwerken,zoek spelletjes,sporen uitzetten en het lekkers laten opsporen,apporteren leren ,zelf beheersing oefenen.

Edit,ik lees nu pas goed dat het een loge hondje is,dan mag je nog steeds niet jagen.
:-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ben het helemaal met Soraya eens. Ik wist het niet zeker, maar ben wel blij dat het verboden is om zomaar te doen.

honden page profiel HankaHanka 3 doggies

Het is verboden! Jagende honden horen aan de lijn, of met een jager met jachtakte onder appel.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Oke bedankt voor de reacties!
Ik wist niet dat het verboden is, op zich natuurlijk wel logisch!
Verder had ik inderdaad niet heel erg nagedacht over de dieren die opgejaagd worden ;-)

@ Hanka het is trouwens niet zo dat ze een verschrikkelijk jachtinstinct heeft! ze kijkt mij aan als ze een dier ziet, waarop ik NEE zeg en zij er niet achter aan gaat. Zie ik niet dat ze naar mij kijkt, dan gaat ze er wel achteraan..
Ze kan namelijk wel gewoon prima los, en snuffelen en hond zijn.

@ soraya ik doe ook inderdaad speurspelletjes met haar, af en toe apporteren, is ze niet zo fan van.. Maar bedankt voor de tips!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp dat je graag wat wilt doen met de hond ;-)

misschien speuren, een cursus >? ze is een logeerhond ? dan zou je toch zelf een spoortje uit kunnen leggen, hond aan de lange lijn.

leg de hond af..... en zet eens een spoor uit van een 30 meter, de hond ziet het, en gaat het spoor af, dan eens een spoor uitzetten , dat de hond het niet ziet.

je kan een spoor uitzetten met je schoenen wrijvend over het gras of een spoor uitzetten met een lap pens, aan het eind de beloning, ook heerlijk om te doen voor de hond. :-D

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Pas ook bij de dogwhisperer gezien dat hij een spoor maakte met kippensmoothie.. gewoon alles door de blender met wat water en dan in een spuitfles.. daar maakte hij een spoor van en aan het eind lag dan iets lekkers.. misschien ook een leuk idee. dat ruikt misschien ook wat beter

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Speuren is niet echt hetzelfde als iets najagen. Ik doe speuren met Cosmic maar da's iets héél anders dan wat zij eigenlijk WIL doen.. ;-) Speuren gebeurd in een relatief laag tempo, weinig adrenaline, wel veel concentratie.

Wat Cosmic leuk vindt is een speeltje aan een touw aan de fiets. Een lang (veilig) pad/grasveld vinden en gaan met de banaan. Op gras stuitert het speeltje nog harder dus dat maakt het nog leuker. Misschien is dat een idee voor je oppashondje?

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ga lekker fietsen met je loge dan kan ze ook haar energie kwijt':-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Ga lekker fietsen met je loge dan kan ze ook haar energie kwijt':-) "


alleen met deze temperaturen weer niet zo handig :-) maar dat kan natuurlijk wel als het straks weer wat kouder is en ze weer komt logeren

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

@ willemijn het is inderdaad een loge hondje, cursus wordt hem daarom ook niet. Maar een geurspoor ga ik zeker doen! Snoepjes of gewoon voer (avondeten) door het hele huis en tuin verstoppen is ze ook dol op gelukkig.
@ judith wij hebben helaas geen blender maar een stukje pens is zeker wel te doen.
@pauline  ja inderdaad zit verschil in ik merk het ook, maar ze gaat het spoor wel achterna inderdaad.
@ tineke ze kan het wel naast de fiets lopen/ rennen alleen heeft ze er absoluut geen plezier in. Het gaat echt in lopen, heel soms een huppeldrafje, maar dan moet ik haar aardig aansturen zeg maar. En als ik haar los laat lopen in het bos met de fiets, dan gaat het het zelfde tempo, als ik supersnel ga fietsen gaat ze eens rennen, maar goed dat is ook niet helemaal de bedoeling..
De tip van pauline zou kunnen dat ik ze achter iets aanrend dat op de grond sleept. Maar dat zou ik eerst in de dierenwinkel moeten kopen, dus word morgen pas.
Maar heel erg bedankt voor de tips, en ik zal er zeker iets mee doen!

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"

alleen met deze temperaturen weer niet zo handig :-) maar dat kan natuurlijk wel als het straks weer wat kouder is en ze weer komt logeren "

Klopt ben ik ook met je eens maar de warmte van gisteren en vandaag dan even niet morgen zakt de temperatuur weer. En in de avonduren koelt het ook al redelijk af en is het een stuk rustiger op de weg
.

Volgende forumvraag: HELP vlooien!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^